ALMENARA ACOLLIRÀ EL 9 DE FEBRER LA XXI EXALTACIÓ PROVINCIAL DE BOMBOS I TAMBORS

0
217

Serà la primera ocasió que la localitat aculla aquesta trobada que dona inici a les exaltacions locals

ALMENARA, 13 DE GENER DE 2020

La localitat d’Almenara acollirà el diumenge 9 de febrer per primera vegada l’Exaltació Provincial de Bombos i Tambors que obrirà “com és costum les diverses exaltacions que es van realitzant en els municipis, la qual cosa és un honor per a la nostra localitat” segons ha explicat la presidenta de l’Associació Cultural de Bombos i Tambors d’Almenara, Mariví Corell. Serà la vint-i-unena edició d’aquesta cita en la qual participen les agrupacions pertanyents a l’Associació de Bombos i Tambors de la Província de Castelló. Fins al moment ja són 24 les agrupacions que han confirmat la seua assistència.

Segons ha explicat Corell, la jornada arrancarà a primera hora del matí amb la instal·lació de la Fira del Bombo i del Tambor en la zona esportiva pròxima a l’Auditori Vicent Casanova Rebollar de la localitat, fira que estarà oberta a tots els públics i es podrà trobar tot el vinculat als bombos, tambors i exhibicions.

Posteriorment, a partir de les 10.30 del matí, des de la Plaça del Mercat, amb el toc provincial, les diferents agrupacions participants recorreran el nucli històric del municipi per a acabar a l’Auditori on cadascuna de les agrupacions participants realitzaran els tocs que tinguen preparats per a l’exhibició.

Al migdia les associacions participaran en un menjar de germanor en el Poliesportiu a la qual seguirà el canvi de vestuari per a concentrar-se en la plaça de l’Església i amb toc lliure anar desfilant una a una fins a arribar a la Plaça del Mercat. Allí es realitzarà l’acte de clausura, amb la intervenció de l’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, i el tradicional sorteig d’un bombo i un tambor.

CARTELL DE VICENTE MORALES MOLLAR

Vicente Morales Mollar, artista local, ha sigut el creador del cartell de la XXI Exaltació Provincial de Bombo i Tambor. El disseny de l’artista local uneix el tradicional Castell d’Almenara amb els bombos i tambors de les agrupacions o confraries. Cal ressaltar que el cartell ha sigut confeccionat i pintat a mà pel mateix autor.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here