ALMENARA REBAIXARÀ LA TAXA D’OCUPACIÓ DE VIVENDES I LOCALS PER A 2021

0
341

Els habitatges passaran a pagar 75 euros enfront dels 500 de mitjana actuals en primera ocupació

ALMENARA, 16 D’OCTUBRE

El ple de l’Ajuntament d’Almenara ha aprovat una baixada notable de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per atorgament de llicències municipals d’ocupació d’habitatges, tant de primera com de segona i successives, així com de locals comercials a partir de gener de 2021. Segons ha explicat l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, “amb aquesta mesura que prenem busquem incentivar la compra d’habitatges en la localitat i que les cases per tant puguen ser venudes”. Així “amb aquesta mesura els nous propietaris veuran reduïda de manera considerable aquesta taxa perquè no siga una càrrega la compra de l’habitatge a Almenara”. Al mateix temps, també es produeix una rebaixa considerable per als locals comercials “amb l’objectiu d’estimular l’obertura d’establiments i que aquesta taxa no supose una càrrega”.

En l’apartat d’habitatge, destacar que fins al moment la taxa es calcula a través d’una sèrie de fórmules depenent dels metres de l’habitatge.  Així, amb aquests criteris, la quantitat més baixa que es paga pot oscil·lar entre 400 i 500 euros. Ara, amb la modificació realitzada, a partir de gener de 2021, se suprimeixen els trams per metres dels habitatges i la taxa tindrà un import únic que serà de 75 euros en primera ocupació i de 50 en segona i successives.

En l’apartat de locals comercials baixos i soterranis individualitzats, es mantenen els trams per metres quadrats, però també es produeixen modificacions amb un important descens. Així, per a locals de 100 metres quadrats, la primera ocupació passa de 431 euros a 80 a partir de 2021, mentre que la segona ocupació tindrà un import de 60 euros. Quant als del tram entre 100 i 500 metres quadrats, amb la situació actual la taxa oscil·laria entre els 431 euros i els 2.155, passant a partir de gener a un import únic de 130 euros per a primera ocupació i 100 per a la segona. Finalment, per als de més de 501 metres quadrats, abans es podia pagar uns 3.000 euros aproximadament. Ara, amb la nova norma, s’abonaran 260 euros per a la primera ocupació i 220 per a la segona i successives.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here