ALMENARA TANCA DE MANERA INDEFINIDA ELS PAELLERS I ZONES RECREATIVES DELS ESTANYS I DE LA MUNTANYETA

0
360

També es redueix a la meitat l’aforament de l’aparcament públic del Paratge per a evitar aglomeracions

Almenara, març de 2021

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha signat un nou decret sobre mesures locals per a frenar la pandèmia del Covid-19 en el qual es manté de manera indefinida el tancament de les àrees recreatives tant de la Muntanyeta del Dipòsit com també del Paratge dels Estanys. A més també es restringeix al 50% l’aforament de l’aparcament públic del paratge.

L’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha destacat que “la situació ha millorat de manera notable, per la qual cosa hem anat a poc a poc procedint a reobrir diverses instal·lacions i deixant sense efecte gran part de les restriccions d’anteriors decrets, sent l’últim pas l’obertura del gimnàs municipal i del poliesportiu a partir de hui complint les normatives sanitàries vigents”.

Però, segons ha explicat l’alcaldessa, “no podem baixar la guàrdia ni relaxar-nos, així com evitar qualsevol tipus d’aglomeracions de persones i trobades amb molta gent, per la qual cosa tal com anunciem hem decidit continuar amb el tancament dels paellers i taules de les àrees recreatives de la Muntanyeta del Dipòsit i dels Estanys, on també reduirem l’aforament de l’aparcament a la meitat per a evitar la concentració de persones en aquest espai”. Són mesures “necessàries per a no baixar la guàrdia i evitar l’aglomeracions en espais d’oci i recreatius i més amb el risc que pot suposar per a la salut actualment”.

L’AJUNTAMENT D’ALMENARA ORDENA EL PAGAMENT DEL PLA RESISTIR

Un total de 37 microempreses i autònoms locals rebran les ajudes per un import global de 86.600 euros

L’Ajuntament ha sol·licitat a la Generalitat Valenciana que els 56.922 euros restants puguen utilitzar-se en ajudes a sectors que no contemplava l’orde inicial

L’Ajuntament d’Almenara començarà en els pròxims dies a realitzar els pagaments per les ajudes del denominat “Pla Resistir” als 37 comerços, bars, autònoms i microempreses locals que l’han sol·licitat dins del termini i en la forma escaient després dels pertinents tràmits administratius. L’import de les ajudes concedides ascendeix a un muntant total de 86.600 euros.

L’alcaldessa d’Almenara ha assenyalat que “ja està signada l’ordre del pagament de les ajudes per a agilitar tots els processos i aquestes puguen arribar de manera més ràpida als sol·licitants”. A més, Pérez ha destacat la “importància d’aquest pla d’ajudes directes d’emergència per als nostres autònoms i microempreses que tan mal l’estan passant en aquesta època de pandèmia, la qual cosa suposarà una injecció econòmica que alleuge la seua després de les restriccions”.

A més cal destacar que el muntant global de les Ajudes Parèntesis del Pla Resistir per a Almenara és de 143.522 euros, per la qual cosa no s’han completat tot el que es preveu, i per tant queden pendents 56.922 euros. En aquest cas, l’alcaldessa ha assenyalat que “hem sol·licitat a la Generalitat Valenciana l’autorització perquè aquests diners que ara no s’ha pogut invertir vaja destinat a altres sectors econòmics que també estaven afectats per la pandèmia i que no podien acollir-se a aquestes ajudes del Pla Resistir”.

Cal recordar que els 143.522 euros del pla Resistir són finançats en un 15% per l’Ajuntament d’Almenara que aportarà 21.528,30 euros, un 22,5% la Diputació de Castelló que aportarà 32.292,45 euros i un 62,5% per la Generalitat Valenciana que destinarà 89.701,25 euros, entitat que a més ha avançat els diners. A través d’aquest pla es destina un import de 2.000 euros per cada autònom registrat, així com per cada microempresa amb un màxim de 10 treballadors. A més se sumen 200 euros per cada treballador o treballadora afiliada a la Seguretat Social a data 31 de desembre de 2020.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here