Benifairó aprova els 13 projectes que finançarà amb els 457.865 euros del Pla d’Inversions de la Diputació

0
914

La majoria dels projectes han sigut escollits pels veïns i veïnes del municipi, que presentaren un total de 63 propostes

L’Ajuntament de Benifairó de les Valls ha aprovat els 13 projectes que es van a finançar a càrrec dels 457.865 euros aportats per la Diputació de València en el marc del Pla d’Inversions per a 2020 i 2021.

La major part d’aquestos projectes han sigut triats pels veïns i veïnes de Benifairó durant la campanya ‘Participa en el futur de #benifairovalls’, que finalitzà el passat 31 de maig. En total, les desenes de veïns i veïnes participants en aquesta iniciativa han presentat un total de 63 propostes. “Des de l’equip de govern s’ha analitzat la viabilitat d’aquestes propostes i hem triat les que considerem més prioritàries. Cal tindre en compte que entre les 63 propostes hi ha diversos projectes que ja s’han començat a tramitar amb altres subvencions, com la construcció d’un nou Consultori Mèdic, així com projectes que depenen d’altres administracions però que també portem temps gestionant, com la millora del Camí de les Valls”, explica l’alcalde de Benifairó, Toni Sanfrancisco. “En aquest sentit hem de recordar que aquest pla d’inversions no permet finançar la construcció del nou Consultori Mèdic, ja que la construcció d’edificis sanitaris és competència de la Generalitat Valenciana i l’esmentat pla d’inversions només permet finançar actuacions referents a competències pròpies dels ajuntaments. També s’han proposat actuacions com carrils-bici, que impliquen a altres municipis però que també podem tractar a nivell mancomunat”, explica Toni Sanfrancisco.

Respecte als diversos projectes aprovats,l’actuació que suposa una major inversió, amb 115.194,26 euros, és la construcció d’un depòsit d’aigua potable i una planta potabilitzadora. “Amb la construcció del dipòsit d’aigua potable el que volem és tindre un servei alternatiu per si es produïra un tall de l’aigua del Metre Cúbic. Per altra banda, anem a gestionar amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer els drets necessaris per a poder rebre aigua procedent de la Font de Quart, fet que suposaria un important estalvi tant econòmic com ecològic, ja que rebríem l’aigua de la font més próxima al municipi. La planta potabilitzadora ens permetia tractar aquesta aigua de la Font de Quart”, exposa l’alcalde.

Respecte a la resta de projectes, destaquen les obres de millora en les xarxes d’aigua potable, pluvials i residuals, així com la construcció d’una zona de cal.listènia per a joves al costat del Camp de Futbol, la instal·lació de plaques fotovoltaiques en la coberta de l’Ajuntament o la instal.lació d’un escenari mòbil i l’equipament audiovisual necessari per l’Espai Cultural ‘El Tabalet’. “Totes aquestes inversions han sigut proposades pels veïns i veïnes. Altres idees que ara no s’han pogut incloure es van a tindre en compte per a futures inversions, ja siga a través de subvencions o recursos propis” conclou l’alcalde, Toni Sanfrancisco.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here