Benifairó de les Valls, nou municipi soci del Fons Valencià per la Solidaritat

0
643

El plenari municipal, composat pel PSPV-PSOE, PP i Junts per Benifairó, ha aprovat per unanimitat l’adhesió a l’entitat valenciana

Amb aquesta adhesió el Fons Valencià suma un total de 123 entitats locals sòcies de la Comunitat Valenciana, de les quals 114 són Ajuntaments i 9 Mancomunitats, sent a la comarca del Camp de Morvedre 4 Ajuntaments i 1 Mancomunitat les entitats locals membres del Fons

Benifairó de les Valls, 23 de juliol de 2020.- L’Ajuntament de Benifairó de les Valls es va adherir en el plenari ordinari del 20 de juliol de 2020, i per unanimitat de totes les forces polítiques (PSPV-PSOE, PP i Junts per Benifairó), al Fons Valencià per la Solidaritat, l’entitat municipalista que  aglutina els recursos econòmics destinats a la cooperació de les entitats locals de la Comunitat Valenciana, i els dedica a projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, i va designar com a representants de l’Ajuntament en el Fons a Antoni E. Sanfrancisco, Alcalde de Benifairó de les Valls, com a titular, i a Vicent Chordà Guillem, Regidor de Cultura, Promoció Econòmica, Comerç i Esports, com a suplent.

El municipi del Camp de Morvedre, amb l’alta com a soci al Fons Valencià, manifesta la seua voluntat de contribuir des de l’àmbit valencià al desenvolupament de països del Sud i fer-ho des de l’enfortiment de la cooperació descentralitzada i del moviment municipalista, sent conscients de la seua transcendència en la construcció d’una societat més justa i democràtica. L’Ajuntament de Benifairó de les Valls assumeix, per tant, el compromís de dotar pressupostàriament una partida anual per a projectes de cooperació internacional i d’educació al desenvolupament a realitzar mitjançant el Fons Valencià.

Amb la incorporació del municipi valencià de Benifairó de les Valls, el Fons Valencià augmenta el nombre de socis a 123, sent d’aquests 114 Ajuntaments i 9 Mancomunitats, i supera com a socis el 20% del total de municipis de la Comunitat Valenciana (els quals representen més d’un 50% de la població), continuant amb la tendència d’increment de socis dels anys anteriors (en 2019 es van adherir 5 nous municipis, i en 2018 s’incorporaren 6). A més a més, es veu incrementada la presència de la comarca del Camp de Morvedre a l’entitat municipalista per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament amb un total de 5 entitats locals de la comarca sòcies (Benifairó de les Valls, Estivella, Faura, Sagunt i la Mancomunitat de les Valls).

L’Alcalde de Benifairó de les Valls, Antoni E. Sanfrancisco, ha manifestat que “l’adhesió al Fons Valencià és la materialització del caràcter solidari del municipi i del seu veïnat, els quals estem profundament compromesos amb la societat i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible”. A més a més afegeix que “formar part del Fons és un valor diferencial ja que es fica de manifest l’acció local front a problemes globals”. Per la seua banda, el President del Fons Valencià per la Solidaritat, Álvaro Escorihuela, ha mostrat la seua satisfacció “per una nova adhesió que consolida el creixement del Fons Valencià i que reforça el compromís valencià per un desenvolupament socioeconòmic just dels països en via de desenvolupament”.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí