COMENCEN LES OBRES DE LA SEGONA FASE DEL PLA EDIFICANT EN EL CEIP JUAN CARLOS I D’ALMENARA

0
287

L’actuació se centrarà en l’edifici d’Infantil i en l’Edifici de Dalt amb una inversió de prop de 1,3 milions d’euros

ALMENARA, 14 DE GENER DE 2020

Ja han començat les obres de la segona fase del Pla Edificant  de la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Educació en el CEIP Juan Carlos I de la localitat. En concret, les actuacions, que es van demandar des de l’Ajuntament d’Almenara després de consultar amb la comunitat escolar, s’han iniciat en l’edifici d’Infantil, on són molt necessàries. Així, es realitzarà un reforçament de l’estructura, així com totes les mesures per a l’eficiència energètica, calefacció, instal·lació elèctrica, accessibilitat, i reforma de les condícies. A més també es cobrirà parcialment el pati principal del centre.

A més, en aquesta mateixa fase, posteriorment, s’actuarà en el conegut com “Edifici de Dalt” en l’està prevista la construcció d’un nou pavelló multiusos de 240 m², a més d’actuar en el propi edifici amb mesures per al foment de l’accessibilitat i l’eficiència energètica.

D’aquesta manera, hi haurà un moment en el qual les obres coincidisquen en dos edificis del centre escolar alhora. El pla és que en un any les obres estiguen acabades, i que concloguen primer les de l’edifici d’Infantil. L’empresa que està realitzant les obres és Construccions Rafael Zarzoso S.L. que realitzarà l’actuació per un import d’1.288.808,12 euros (IVA inclòs).

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat que “amb aquesta important actuació la segona que realitzem dins del Pla Edificant en el CEIP Juan Carlos I,  pretenem millorar els edificis del col·legi adaptant-los a l’època actual, a l’eficiència energètica i  com no a les necessitats existents del centre,  remodelant-los i solucionat els inconvenients que tenien”. Pròximament els escolars d’Almenara “disposaran d’un col·legi adaptat al segle XXI i modern”.

PRIMERA I TERCERA FASE

Cal recordar que la primera fase del Pla Edificant en el CEIP Joan Carles I va culminar el mes de febrer passat realitzant-se actuacions consistents en la renovació de la cuina i el menjador. També va canviar el sistema elèctric del “edifici de dalt”, així com el sistema de calefacció.  Al mateix temps s’ha reformat la sala de calderes del centre amb la renovació d’aquestes. També es van realitzar obres d’accessibilitat. Tot això va tindre un cost de 424.000 euros.

A més també està sol·licitat per al futur un tercer pla Edificant  valorat en prop de 600.000 euros per a escometre diverses obres en l’edifici de l’Institut de la localitat. Bàsicament s’aprofitarà per a substituir la coberta del centre després de detectar-se una sèrie de problemes. A més  es buscarà la reposició del sòl del gimnàs, l’adequació dels nivells del terreny i finalment canviar el depòsit de gasoil, qüestió que ja tenia prevista Conselleria però que finalment també s’ha decidit incorporar a aquest programa Edificant per a l’Institut.

En global, entre els tres programes Edificant de la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Educació s’invertiran aproximadament 2,5 milions d’euros a Almenara entre el col·legi i l’institut.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here