El 14 d’agost i les festes de Faura en normalitat

0
874

Carla Gallent

Agost és sinònim d’estiu, calor i vacances, però en Faura és sinònim d’alguna cosa més. Agost en Faura significa festa, ambient, comboi i alegria. Parlar de poble, i de Faura, sense fer-ho de festa, és com parlar sense paraules en la boca.

No podem oblidar, però, el sentiment que comporta celebrar les festes del teu poble, i tot i el que això comporta. A Faura quan arriba la segona quincena d’agost, els carrers somriuen i fins i tot el sol crema més que mai, perquè han arribat festes. Les families es reuneixen al voltant de la taula que, un any més, vorem a Santa Bàrbara baixar pels carrers del nostre poble i que la música i la gent ompliran de vida el municipi.

Ser de poble és molt més que viure en ell, i ser de Faura és sentir nervis quan arriba el dia 14, perquè això a les nostres cases significa familia, amics i celebració. Malgrat que portem dos anys sense motius per a celebracions, els faurers i les faureres tornarem a eixir al carrer.

Junts farem que Faura recupere el seu sentit. Perquè, quin sentit té parlar d’agost sense Faura, i de Faura sense festes? I que sería de nosaltres, sense les nostres celebracions? Ja ho va dir Joan Fuster “Res no uneix tant com una bestiesa compartida”.

Faura en festes significa unió, una unió que està molt a prop de fer-se realitat, i junts ho aconseguirem.

A continuació poden veure vídeo de les festes de Faura en normalitat, així com entrevistes realitzades a diversos veïns i veïnes.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here