EL CENTRE D’INTERPRETACIÓ DE LA LÍNIA XYZ D’ALMENARA ACULL UNA MOSTRA D’ESTRIS DE SOLDATS DE LA GUERRA CIVIL

0
446

L’Associació Cultural Petrechos de la Guerra Civil Espanyola ha col·laborat amb els objectes exposats

ALMENARA, 16 DE FEBRER DE 2020

El Centre d’Interpretació de la Línia XYZ, situat en els Estanys d’Almenara, ha acollit durant el dia de hui mostra d’objectes usats en la vida quotidiana dels soldats que van participar en la Guerra Civil. En l’exposició, cedida per l’Associació Cultural Pertrets de la Guerra Civil Espanyola s’han pogut contemplar diversos objectes de l’àmbit personal o d’ús diari dels combatents de tots dos bàndols. Així s’han pogut veure carteres,  billets i monedes de l’època, rellotges, ulleres, fotografies, desinfectadors, roba, cascos, màscares, pales, pics, poals, forquetes, sivelles de cinturó… així com també una col·lecció de llibres del moment.

No ha faltat tampoc un apartat per als objectes de caràcter sanitari. Així s’ha pogut veure una llitera de trinxeres, material quirúrgic, medicines i pomades, benes, adrenalina, crosses de fusta, serres, pinces, llavamans, plat i tisores entre altres utensilis. A més també hi ha hagut una sèrie de figurants amb vestits militars de l’època.

La iniciativa s’emmarca dins de les activitats extraordinàries del Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara que durant febrer i març estarà obert per a poder veure la col·lecció permanent de dimecres a divendres al matí. A més hi haurà ruta per les restes de la línia XYZ el dissabte 29 de febrer, així com els dies 1, 14, 15, 28 i 29 de març. Per a participar en les rutes gratuïtes ha de formalitzar-se una inscripció prèvia en el correu electrònic centrexyzalmenara@gmail.com.

Finalment destacar que el 21 de març serà la pròxima activitat extraordinària, una trobada amb la localitat de Santa Cruz de Moya, lloc on acaba la XYZ. Aqueix dia hi haurà una sèrie de conferències i activitats complementàries.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here