EL CENTRE D’INTERPRETACIÓ DE LA LÍNIA XYZ D’ALMENARA REALITZARÀ UNA MOSTRA DELS OBJECTES QUOTIDIANS DELS SOLDATS DE LA GUERRA CIVIL

0
216

La cita serà el diumenge 16 de febrer en horari de 10 a 14 hores i de 16 a 17.30

ALMENARA, 30 DE GENER DE 2020

El Centre d’Interpretació de la Línia XYZ situat en els Estanys d’Almenara realitzarà el diumenge 16 de febrer una mostra de materials i objectes que usaven en el seu dia a dia els soldats que van participar en la guerra civil. En ella es podran veure estris diversos, de l’àmbit mèdic, de l’àmbit personal o d’ús diari en la faceta més quotidiana com a carteres, diners, roba, pertinences personals, utensilis sanitaris, etc…

La mostra cedida per l’Associació Cultural Pertrechos de la Guerra Civil Española es podrà contemplar en el Centre d’Interpretació únicament el diumenge 16 de febrer pel que el centre tindrà aqueix dia un horari especial, ja que estarà obert de 10 a 14 hores i de 16 a 17.30 hores.

D’altra banda, informar que s’està preparant per al 21 de març la primera jornada d’agermanament de localitats de la línia XYZ que en aquesta ocasió unirà el municipi de partida, Almenara, amb el d’arribada, Santa Cruz de Moya (Conca). La jornada comprendrà rutes, conferències, mostres i un menjar de germanor. Segons ha explicat la responsable del Centre d’Interpretació de la línia XYZ, Lara Cardona, volem “consolidar l’agermanament entre les localitats que connecta la XYZ pel que enguany obrim les jornades amb les localitats on comença i acaba, però esperem a poc a poc sumar a altres municipis pels quals transcorre”.

Cal recordar que durant els mesos de febrer i març el Centre d’Interpretació de la Línia XYZ estarà obert de dimecres a divendres de 9 a 13 hores (excepte el festiu 19 de març). Les rutes guiades seran al febrer els dies 1,2, 15, 16 (coincidint amb la mostra) i 29. Al març seran els dies 1, 14, 15, 28 i 29 a més de la jornada d’agermanament referida per al dia 21. Cal destacar que les rutes guiades són gratuïtes però necessiten inscripció prèvia en el propi centre, bé en el correu electrònic centrexyzalmenara@gmail.com.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here