EL CENTRE D’INTERPRETACIÓ DE LA LÍNIA XYZ D’ALMENARA REGISTRA PROP DE 400 VISITES EN L’ÚLTIM TRIMESTRE DE L’ANY

0
410

Les rutes guiades són un dels atractius del centre situat a la Casa dels Anglesos, en el Paratge dels Estanys

ALMENARA, 27 DE DESEMBRE DE 2019

Prop de 400 persones han visitat el Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara al llarg de l’últim trimestre d’aquest any 2019, consolidant l’aposta de la mostra i les visites guiades que es realitzen des del centre que es va inaugurar el passat 20 de juny a la Casa dels Anglesos, situada en el Paratge dels Estanys de la localitat, i que està coordinat per Lara Cardona.

 Així, han sigut 381 persones les que han acudit a les instal·lacions durant els dies d’obertura al llarg dels mesos d’octubre, novembre i desembre. D’elles, 220 han participat en les rutes i visites guiades que es realitzen els caps de setmana alterns, mentre que altres 161 han visitat les instal·lacions sense realitzar la posterior ruta. El Centre d’Interpretació de la Línia XYZ està dividit en tres temàtiques interrelacionades, la primera el context històric del conflicte, la segona el per què es va construir aquesta línia defensiva i la tercera, la participació i repercussió social.  Així es poden panells informatius i explicatius del que suposa la Línia XYZ així com diversos articles militars i de l’època, així com imatges diverses i una ortofoto de tota la línia des de la Gola de la Llosa fins a la Muntanya del Castell d’Almenara amb maquetes dels punts clau, que a més es poden visionar llegint codis QR a través del telèfon.

Els horaris i planificació del centre per a el trimestre vinent indiquen que estarà obert els dimecres, dijous i divendres de 9 a 13 hores a excepció dels dies 8,9 i 10 de gener i el 19 de març. Les visites guiades sempre seran en dissabte i diumenge, i es realitzaran els dies 4, 5 i 18 al gener, 1, 2, 15, 16 i 29 al febrer, i 1, 14, 15, 28 i 29 al març. És necessària la inscripció prèvia per a les visites i rutes guiades gratuïtes, que es podrà realitzar en el correu electrònic centrexyzalmenara@gmail.com. També es pot consultar el facebook Centre XYZ Almenara i el twitter @AlmenaraXYZ per a més informació.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here