LA BIBLIOTECA DE FAURA DEDICA EL MES DE NOVEMBRE A POSAR EN VALOR L’IMAGINARI DE LA POR VALENCIANA

0
314

La iniciativa precedirà al llançament d’un concurs, on els participants podran guanyar un lot de llibres en contar quins són els seus temors

Front a les, cada vegada més habituals, festes de Halloween i aprofitant la celebració de Tots Sants, la biblioteca de Faura ha volgut iniciar el mes de novembre recordant les criatures valencianes vinculades amb la por, les conegudes com espantacriatures. L’Home dels Nassos, el Drac, l’Home del Sac o el Caro són alguns dels personatges que protagonitzen esta iniciativa que ja ha començat a llançar-se a través de les xarxes socials de l’Ajuntament (Facebook, Instagram i Twitter) i que fa servir la campanya de l’Etnomuseu «Espanta la por. Per Tots Sants monstres valencians». Un programa que enguany compleix cinc anys i sobre el que la biblioteca de Faura ja havia organitzat diverses activitats durant les edicions passades.

La impossibilitat de continuar amb normalitat amb la programació presencial de la biblioteca a causa del coronavirus ha fet que s’hagen buscat alternatives per tal de seguir fomentant la lectura entre grans i menuts. Així, amb l’activitat de les espantacritures es pretén donar a conéixer l’imaginari dels monstres valencians, els seus noms, les seues
característiques i diversa bibliografia associada amb cadascun d’ells. Però, aquesta serà solament la primera d’altres iniciatives que es duran a terme durant el mes de novembre.

Continuant amb la mateixa temàtica, la biblioteca ha preparat el concurs «I tu a què tens por?», dirigit tant al públic infantil com a l’adult. L’objectiu d’aquest és que els participants conten a través de un dibuix o un relat què es el que els causa espant. I ací es deixa lloc a la imaginació, ja que el monstre d’aquests malsons pot ser inventat.

Amb totes les històries rebudes fins al 30 de novembre a través de les xarxes socials i amb el hashtag #NovembreDePorAFaura, la biblioteca crearà una publicació digital. A més, tots els participants entraran en el sorteig de diversos lots de llibres. Serà una manera més d’incentivar la lectura entre la població.

Però, no només la campanya es durà a terme en les xarxes socials, sinó que la biblioteca també hi forma part d’ella. Per eixe motiu, s’ha decorat amb tota la cartelleria d’ «Espanta la por. Per Tots Sants Monstres Valencians» i s’ha preparat un aparador on lectors de totes les edats poden trobar una bona mostra de la literatura que hi ha relacionada amb la por i els espantacriatures.

16 de novembre de 2020

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here