La fugida de Juan Carlos de Borbon – Junts per Faura

0
1096

Comunicat de Junts per Faura davant la fugida de Juan Carlos de Borbon

A les acaballes del dia 3 d’agost de 2020, es feia pública una lletra de Juan Carlos de Borbon adreçada al seu fill Felipe de Borbon, actual monarca del Regne d’Espanya. A dita missiva, l’antic regent manifestava la seua voluntat d’abandonar el territori espanyol, decisió presa arran de les informacions publicades per la premsa lliure internacional on posaven al descobert tot un seguit de presumptes corrupteles, suborns, cobrament de comissions i tants altres desficacis financers que es corresponien a la seua època com a cap de la Casa Reial espanyola i, per tant, com a Cap d’Estat espanyol. Aquests successos se sumen a la llarga trajectòria d’escàndols sexuals i ètics, amén dels referents a les seues implicacions en el violentament de la seua obligada neutralitat constitucional i la implicació en la vida política espanyola.

És cert que no ens ve de nou, ni tan sols en allò referent al propi Juan Carlos de Borbon, car la seua nissaga és ben coneguda per robatoris a mans plenes dels diners públics, tendència al colpisme militar, llibertinatge i fustigament de les minories nacionals i ètniques. La pràctica totalitat dels regents d’aquesta casa han passat per l’exili en un moment o altre del seu regnat. Però allò que resulta escandalós en el context actual és la no ja connivència sinó implicació  activa i descarada del Govern central  en la planificació de l’evasió d’aquest individu perseguit per la justícia. Els ministres del PSOE afirmen haver estat en contacte directe amb la Casa Reial per a facilitar que un pròfug de la justícia abandonés la circumscripció on pot i deu ser jutjat i, si s’escau, condemnat, despullat de tot honor i empresonat. Sabem de la misèria moral de l’estat espanyol, així com de la nul·litat ètica i moral de l’administració que el sustenta, però encara hui ens sorprenem de la ceguesa política que les seue elits dirigents manifesten.

Junts per Faura vol adreçar-se als faurers per a dir-los que el republicanisme i la democràcia que caracteritzen a aquest municipi no queden orfes, recollim el llegat de la lluita per un estat democràtic, pel restabliment de la República usurpada per les armes feixistes i per la restitució dels drets nacionals del nostre país. El que la guerra va truncar, allò que el PSOE ha abandonat, segueix viu en nosaltres i vos demanem que ens feu confiança en aquestes hores complexes que se’ns presenten.

El “rei de oros” ha fugit, però el “rei de bastos” encara hi és ben cofoi, disposat a traure les espases a passejar si cal. Enfront dels cants de sirena que se’ns adrecen i el tancament de files amb un règim decimonònic corrupte, defensem la ruptura democràtica i que els ciutadans decidisquen lliurement en un referèndum vinculant i immediat el manteniment de la monarquia parlamentària o el retorn a la república democràtica – en la forma que es decidisca -.

El PSOE de Faura ja va rebutjar amb l’ajut del PP retirar els honors al pròfug Juan Carlos de Borbon, ara presentarem una moció per a que es cree una Comissió d’Investigació al Congreso de los Diputados i que els diners sostrets i amagats a l’estranger siguen repatriats per a ser destinats a pressupostos socials com educació o sanitat, urgent en els temps que corren.

Aquesta lluita és antiga, al 2014 ja presentàrem una moció per a declarar Faura municipi republicà, moció rebutjada pel PSOE. És tan antiga, que les darreres Corts Generals de la Corona d’Aragó al segle XVIII prohibiren constitucionalment que la Casa de Borbó regnara als nostres països però, aquells que es diuen constitucionalistes, fan cas omís a aquestes prerrogatives. Tant és, les nostres forces no s’exhauriran i continuarem una lluita de generacions per al restabliment de la llibertat i la democràcia plena.

Ni Juan Carlos, ni Felipe, ara Referèndum! Ara, Dignitat!

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here