LA PISCINA MUNICIPAL D’ALMENARA COMENÇA DILLUNS ELS CURSOS DE NATACIÓ

0
381

· Es realitzaran sota unes estrictes mesures de seguretat i higiene davant la situació sanitària

· L’Ajuntament d’Almenara posa en marxa el servei de socorrisme de la platja Casablanca i quatre controladors d’activitats en la zona marítima

ALMENARA, 26 DE JUNY DE 2020

A partir del pròxim dilluns 29 de juny començaran els cursos de natació en la piscina municipal d’Almenara, que es realitzaran durant l’estiu per a xiquets i adults en horari de matí i vesprada, complementant-se amb dues sessions diàries d’aquagim, tot sota unes estrictes mesures de seguretat i higiene davant la situació sanitària provocada pel COVID-19. Cal recordar que per aquestes circumstàncies enguany no hi haurà bany lliure en la piscina.

Les inscripcions, com de costum seran en el Molí d’Arròs. Per al primer torn de natació conclouran aquest divendres(29 de juny-14 de juliol), per al segon (15 a 30 de juliol) es podran inscriure del 6 al 13 de juliol. Per al tercer torn (del 31 de juliol al 17 d’agost) les persones interessades podran inscriure’s del 20 al 27 de juliol. Finalment el quart torn serà del 18 d’agost al 2 de setembre, amb inscripció del 10 al 17 d’agost. El preu per als empadronats serà de 28,27 euros per als adults i de 23,50 per als xiquets. Quant a no empadronats, serà de 37,65 i 29,35 respectivament.

Pel que respecta als horaris, hi haurà dues sessions d’adults, de 10.30 a 11 i de 15.30 a 16.30. Quant als xiquets, l’horari serà de 12 a 13 hores i de 17 a 18. Finalment hi haurà dues sessions d’aquagim, de 9 a 10 del matí i de 18.30 a 19.30 hores.

Quant a les normes generals destacar que només podran accedir a la piscina els esportistes i personal treballador. Els vestuaris estaran tancats, però hi haurà una zona de seguretat per a deixar les pertinences personals. Els serveis s’obriran per a casos urgents.

Els usuaris hauran de llevar-se les sabates i sabatilles a l’entrada i canviar-les per unes xancletes. Serà obligatori portar un barret de dutxa i les pertinents ulleres (aquestes no s’emportaran en aquagim). A més no podran compartir objectes personals com a tovalloles o ulleres. Durant les sessions s’haurà de respectar la distància de seguretat de 2 metres.

També s’informa que no hi haurà canvis en torns o horaris una vegada concedits, i que s’ha d’acudir a les instal·lacions 5 minuts abans de començar les classes i abandonar-les ràpidament una vegada acaben.  Finalment hauran de prendre’s la temperatura abans d’assistir a classe i si és superior a 37,2° hauran de quedar-se a casa i avisar al Centre de Salut. Des del consistori també es prendran les pertinents mesures d’higiene i  desinfecció contínua de les instal·lacions.

Servei de socorrisme

L’Ajuntament d’Almenara ha posat en marxa hui el servei de socorristes de la Platja Casablanca per a aquest estiu que conclourà el diumenge 6 de setembre. En total són 14 socorristes els que s’encarregaran per torns a vetlar pels banyistes que acudisquen dia a dia a la platja Casablanca. L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha recordat que un any més el servei de socorrisme de la platja d’Almenara és municipal, és a dir de gestió directa, recordant “l’aposta de l’equip de govern d’oferir directament els serveis dins de l’aposta per la gestió pública dels serveis”.

A més a partir del pròxim 1 de juliol s’incorporarà a les tasques de vigilància de la platja i control d’aforament un dron, que servirà d’ajuda al dispositiu dels socorristes de la localitat, sumant-lo als mitjans existents.  També recalcar que enguany, degut a l’efecte dels temporals, les casetes de control de socorrisme i platges accessibles s’han hagut de traslladar més al sud de la Platja, a una zona amb millors accessos.

Controladors de platges

A més, a partir de hui i durant tot l’estiu hi haurà quatre controladors de platja contractats directament per l’Ajuntament d’Almenara, que recorreran el passeig marítim i zona de platja amb l’objectiu de controlar les activitats que es puguen organitzar des de l’ajuntament aquest estiu i evitar les aglomeracions durant aquest estiu.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here