LA PRIMAVERA TORNA A FAURA I QUARTELL

0
978

La primavera es podrà gaudir fins al diumenge dia 23 d’agost

El Camp de Morvedre lluïx ja els muntatges dels floristes valencians, finançats per la Diputació, amb els quals es pretén recuperar de manera simbòlica la primavera i contribuir a la reactivació del sector. Faura i Quartell han sigut els municipis triats per l’Associació Nacional de Floristes, organitzadora de l’esdeveniment, per a visibilitzar el treball del col·lectiu.

TORNA LA PRIMAVERA A QUARTELL

Una vintena de municipis valencians, de L’Eliana a Gandia i de Quatretonda a  València, passant  per  Cullera,  Carcaixent, Requena i altres localitats de fins a 11 comarques, lluïxen fins diumenge que ve les decoracions florals del projecte conegut com ‘Torna la Primavera’, organitzat per l’Associació Nacional de Floristes amb la col·laboració de l’Associació de Productors i Venedors de Flores de Mercaflor, Clip… Flores y más, Mercavalència i la pròpia corporació provincial.

Des  de  la  Diputació  de  València  s’ha  volgut  agrair  la  gran  faena realitzada per les i els floristes valencians en estos muntatges que engalanen  els  municipis  en  un  moment en  què  gran  part  d’ells celebrarien les seues festes patronals, suspeses a causa de la COVID-19, la pandèmia que ha afectat greument l’activitat del sector, al qual la Diputació ha decidit ajudar igual que a altres col·lectius tradicionals com els indumentaristes, els pirotècnics i els artistes fallers.

Alguns municipis, cas de Manises, s’han sumat al agraïment amb el lliurament de diplomes als florists, distribuïts en grups de 10 persones més un cap de grup per a cadascun dels muntatges. El vicepresident de la Diputació Carlos Fernández Bielsa I la diputada Pilar Molina van acompanyar als professionals del sector durant el muntatge, igual que va fer el president provincial, Toni Gaspar, a Faura, municipi del qual és alcalde.

També la façana dels palaus de la Batlia i els Scala, seu central de la Diputació en Plaça Manises, han sigut  engalanats en el  marc de  la campanya  ‘Racons  florals  per  a  tots’ amb  la  qual  el  gremi  pretén fomentar la  cultura  floral, igual  que  altres  espais  emblemàtics de  la província com el Castell de Benissanó, el ‘Passeig’ de Carcaixent, la Torre de Paterna, el Parador de Moixent, el Parc de la Pinada de L’Eliana i el Palau dels Borgia de Gandia.

TORNA LA PRIMAVERA A FAURA

Visibilitat del sector

La visibilitat del treball que exercix el sector, afectat directament per la cancel·lació d’esdeveniments de tota mena a causa de la COVID-19, està garantida amb els espais triats per al muntatge, tots ells d’especial rellevància per la seua bellesa, valor arquitectònic o interés cultural i històric.

Un total d’11 comarques valencianes, a més de la capital, participen en este projecte d’ajuda al sector florista que constituïx una espècie d’homenatge a la primavera robada per la pandèmia. Des de Paterna, Manises, Rafelbunyol, Godella i Albalat dels Sorells, a L’Horta Nord i Sud, fins a Quatretonda, a la Vall d’Albaida, els muntatges florals engalanen racons de Gandia, a La Safor; Faura i Quartell, al Camp de Morvedre; Benissanó i  L’Eliana al  Camp de Túria; Carcaixent, Alberic, Alginet i L’Alcúdia a  la  Ribera  Alta;  Cullera a  la Ribera  Baixa;  Moixent  a  La Costera; Requena i Ayora.

Els 60.000 euros d’ajuda aportats per la Diputació s’han destinat a l’adquisició de les flors i plantes procedents de productors i conreadors valencians, els  materials necessaris per  a l’elaboració i  el  treball  de ferrers i fusters per al muntatge de cada instal·lació. A més, també ha servit per a cobrir les despeses bàsiques dels floristes que han participat en el projecte.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here