L’AJUNTAMENT D’ALMENARA ENVIA A L’EPSAR ELS INFORMES SOBRE EL CLAVEGUERAM DE TRASCASTELL

0
198

Els controls realitzats per l’empresa Hidraqua en la zona  són correctes. L’estació de bombament del Polígon Industrial continua tancada i inutilitzada

ALMENARA, 16 DE GENER DE 2020

L’empresa Hidraqua, responsable del servei del control del clavegueram d’Almenara, ha realitzat una sèrie d’analítiques en el clavegueram de la zona de Trascastell i carrer Lepanto a demanda de l’Ajuntament d’Almenara, en les quals s’informa que “no es considera que en el moment s’estiga produint un problema d’olors relacionades amb l’àcid sulfhídric (H2S) en les zones afectades i en cap dels punts en els quals s’han instal·lat els equips de mesurament s’han detectat concentracions problemàtiques per a la salut”. A més s’informa que “les dades registrades són les que es donen dins de la pròpia xarxa de clavegueram, per la qual cosa fora de la xarxa les concentracions es considera que seran menors”.

Segons ha informat l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, aquestes analítiques que informen que els mesuraments són correctes i no hi ha cap mena de gas, juntament amb les proves realitzades seran remeses des de l’Ajuntament d’Almenara a l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR) perquè corrobore la situació del clavegueram i juntament amb el consistori i l’empresa concessionària es trobe una solució definitiva a la problemàtica de l’estació de bombament de la zona de Trascastell. En aquest informe també s’argumenten les proves realitzades i el seu resultat, que no ha sigut satisfactori. De fet, l’empresa concessionària també està treballant en la qüestió, estudiant les millors solucions.

Estíbaliz Pérez ha recordat que tota la problemàtica de les olors que van sorgir es troba en l’estació de bombament del Polígon de Trascastell, que està sobredimensionada en aquests moments. Una estació que actualment no està en marxa i que no està sent utilitzada, i que es troba tancada, ja que hi ha un sistema alternatiu per a les aigües residuals des de fa ja molt temps i que està donant resultat.

No obstant això, la idea és solucionar la problemàtica per a poder utilitzar l’estació de bombament del Polígon Trascastell amb normalitat i sense les olors que provocava l’àcid sulfhídric. Per a això al llarg del 2019 s’han produït dos intents per a solucionar la situació però no han sigut satisfactoris, per la qual cosa continua tancada i inutilitzada aquesta estació de bombament. El primer intent va ser a l’agost i el segon a l’octubre, tots dos aturats en detectar-se les olors.

Segons l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, des de l’equip de govern, juntament amb la concessionària Hidraqua, i ara amb l’EPSAR, “continuarem treballant per a buscar una solució definitiva al problema de l’estació de bombament, però amb la tranquil·litat que la mesura presa de no utilitzar-la confirma que les analítiques són correctes i no hi ha cap mena de gas”.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here