L’AJUNTAMENT DE FAURA DESENROTLLA UNA INTENSA ACTIVITAT AMB MOTIU DEL 25N

0
319

Teatre, campanyes informatives i la lectura d’un manifest commemoraran el Dia de l’Eliminació de la Violència contra la Dona

Comunicat de l’Ajuntament de Faura

La pàgina web www.faura.es i els perfils de xarxes socials, a Facebook, Twitter i Instagram, han sigut alguns dels elements que l’Ajuntament de Faura ha utilitzat enguany per tal de commemorar el 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. Aquestos, junt a una sèrie d’activitats, han conformat un complet programa destinat a conscienciar tota la població, independentment de la seua edat, sobre la necessitat d’eradicar aquesta lacra social. La regidora de Cultura, Consol Duran, ha explicat que s’ha volgut «concentrar esforços en que tant xiquets i xiquetes, com adults, siguen coneixedors
de les desigualtats que, hui en dia, continuen patint les dones per raons de sexe». «Educar en el respecte, la tolerància i la igualtat és fonamental per canviar mentalitats i estereotips fortament arrelats», ha recalcat.

Manifest en contra de la Violència de Gènere

La Corporació municipal transmetrà el seu rebuig a la violència de gènere amb la lectura d’un manifest durant la sessió plenària del pròxim dilluns, 26 de novembre. Posteriorment, es procedirà a l’aprovació d’una moció sobre el 25N presentada conjuntament pels tres grups polítics (PSPV-PSOE, PP i Junts per Faura).

Campanya en web i xarxes socials

A través de la campanya informativa en línia, el Consistori ha volgut aportar més dades d’interés per sensibilitzar sobre la necessitat de denunciar aquesta lacra, tant per part de les víctimes de maltractaments físics i psicològics, com dels ciutadans i ciutadanes que tinguen coneixement d’aquestes agressions en el seu entorn familiar o social.

Des dels perfils en xarxes socials i la web s’ha donat informació referida al Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista, promogut per la Generalitat Valenciana, a què està adherit l’Ajuntament des de setembre de l’any 2017, segons acord de Junta de Govern celebrada el dia 25 d’eixe mes. En l’actualitat, s’està procedint a estudiar minuciosament el document per tal d’executar totes aquelles mesures susceptibles de ser aplicades en el municipi. A més, s’ha fet menció a la xarxa d’Oficines d’Assistència a les Víctimes del Delicte (OAVD), creada per la Conselleria de Justícia i que presta especial atenció a les víctimes de la violència de gènere, i s’ha difós un llistat de telèfons d’atenció a la dona.

Teatre i contacontes per sensibilitzar adults i menuts

Pel que fa a les activitats programades, el teatre serà el gran protagonista a la biblioteca municipal, tant per a adults com per als xiquets i xiquetes. En el primer cas, i dins de la programació cultural de «Viu La Biblio», la companyia de teatre TeatreVESTeatre oferirà «Sin género de duda». L’espectacle, que estava programat inicialment per al 16 de novembre, va ser suspés a causa de la pluja i es representarà finalment el proper dissabte, 15 de desembre, a les 19 hores. La història convida l’espectador a reflexionar sobre la relació de la dona i l’home en la nostra societat a través de les situacions que tots vivim
diàriament.

Per la seua banda, l’Ajuntament ha coordinat amb el CEIP Sant Vicent Ferrer una activitat per la igualtat, el respecte i la no violència destinada a l’alumnat de Primària, que tindrà lloc a la biblioteca el pròxim dimarts, 27 de novembre. Es tracta del contacontes «¡BASTA! Stop violència de gènere», oferit per Rebombori Cultural i especialment dedicat a la lluita contra les agressions sexistes. En ell, es conta la història de dones valentes que decideixen canviar les seues vides i ser lliures.

Pròximament també està prevista la representació d’un contacontes per a l’alumnat d’Infantil que també apostarà per la igualtat entre dones i homes i l’eradicació de la violència de gènere.

26  de novembre de 2018

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here