L’AJUNTAMENT DE FAURA REALITZA UN TRACTAMENT D’ENDOTERÀPIA CONTRA LA PROCESSIONÀRIA DEL PI

0
324

Es tracta d’un mètode de nul impacte ambiental i respectuós amb els arbres

L’Ajuntament ha realitzat un tractament d’endoteràpia als pins per prevenir i controlar la plaga de la processionària (eruga) del pi que genera alarma entre la població per la capacitat urticant tant per a les persones com per a les mascotes. En este últimes, el contacte pot ser mortal.

Este tractament preventiu, amb el que l’Ajuntament espera reduir la incidència de la plaga de la processionària del pi, el realitzarà l’empresa Paimed a uns 550 pins que es troben al parc de Quémalo i al parc de la Rodana, dos espais molt concorreguts per xiquets i xiquetes a l’haver-hi zones de joc i també per animals de companyia, sobretot el de Quémalo a l’haver-hi un parc de gossos.

L’endoteràpia vegetal és un mètode de tractament que consisteix en injectar en el tronc de l’arbre una substància fitosanitària que es distribueix per tot el sistema vascular de la planta, combatent les plagues i malalties sense haver de fumigar, permetent així focalitzar el tractament.

L’avantatge de l’endoteràpia, respecte a altres tècniques, és que es tracta d’un mètode alternatiu al fitosanitari, ràpid i nét en l’aplicació, de gran persistència, ja que només precisa d’una aplicació anual, respectuós amb l’arbrat i no contamina el medi ambient, ni els sòls i ni les aigües. A més és totalment innòcua i segura per a la salut tant de les persones com per a les espècies animals.

15 de desembre de 2020

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here