L’AJUNTAMENT DE FAURA SOL•LICITA A LA CONSELLERIA DE SANITAT QUE PERMETA PÚBLIC EN LES COMPETICIONS ESPORTIVES

0
647

El Govern local afirma que es reduiria el risc de contagis per coronavirus en millorar el control dels assistents

L’Ajuntament de Faura ha tramitat una petició a la Conselleria de Sanitat per tal que estudie la possibilitat de tornar a permetre l’entrada de públic en les competicions esportives, amb aforament reduït, donat que actualment s’estan realitzant a porta tancada a causa del coronavirus. El Consistori ha explicat en la seua petició que, en el cas de Faura, el fet de tindre la muntanya de La Rodana annexa al camp de futbol ha resultat més perjudicial que beneficiós per a controlar i minimitzar els riscos d’expansió de la pandèmia, ja que s’estan detectant aglomeracions de públic en esta zona, durant el desenvolupament d’aquests esdeveniments esportius. Aglomeracions que no tenen cap mena de control ni de registre.

Per eixe motiu, han sol•licitat a Sanitat que es torne a permetre l’assistència de públic dins dels recintes esportius, ja que això permetria un millor control de les persones assistents i minimitzaria els riscos de contagi, donat que no es produirien aglomeracions als voltants del camp. A més, es preservaria la integritat física del públic, en evitar possibles accidents en la muntanya annexa.

L’Ajuntament ha destacat que des que es van reiniciar les activitats esportives, en la fase de desescalada, s’han dut a terme tant diverses mesures en matèria de seguretat i control de la pandèmia, com un protocol d’accés a les instal•lacions, tant per a entitats esportives com per a usuaris.

En el cas d’esdeveniments esportius amb públic, quan es permetia l’accés, es garantia el control i el compliment de les exigències del protocol durant la permanència en la instal•lació. Mesures que cal ressaltar que s’estaven duent a terme i complint pels i per les usuàries en tot moment.

Algunes d’aquestes mesures es concretaven en el control d’accés (amb presa de temperatura i registre); l’accés per una porta i eixida per una altra, per a evitar encreuaments de persones entre esdeveniments; la desinfecció de mans; l’obligatorietat de l’ús de mascareta en tot moment i la permanència en les instal•lacions esportives respectant les mesures de seguretat, amb l’aforament limitat al 50%.

D’aquesta manera, en cas de ser necessari, es comptava amb un registre per a posar a la disposició de les autoritats sanitàries de totes les persones (públic i esportistes) que havien estat a l’interior de les instal•lacions en un moment determinat.

23 de novembre de 2020

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here