L’ALMENARA XTREM 2020 SERÀ UNA CARRERA SOSTENIBLE

0
214

Se suprimiran els gots de plàstic en els avituallamentos i s’utilitzaran cintes de tela reutilitzables per a marcar el recorregut

ALMENARA, 6 DE FEBRER DE 2020

La X edició de l’Almenara Xtrem que se celebrarà diumenge que ve apostarà per la sostenibilitat, reduint al màxim el plàstic que s’utilitza en aquesta prova i fomentant el reciclatge i la reutilització. D’aquesta forma es continua “el camí obert en els esdeveniments esportius d’Almenara durant la passada Sant Silvestre on ja es va apostar per materials biodegradables” segons ha recordat el regidor d’Esports, Lorenzo Vicent. En aquest cas, l’aposta tant del Club Xtrem com de l’Ajuntament d’Almenara és “eliminar al màxim el plàstic que s’utilitza en la carrera, xifra que podem situar en més d’un 90%” segons ha explicat l’edil de Medi Ambient, Juan Cruces.

Per a això, cal destacar que en la prova del pròxim diumenge s’han suprimit els gots en els avituallaments, tant intermedis com el final, per la qual cosa cadascun dels atletes hauran de portar el seu propi recipient per a emplenar l’aigua. A més, segons ha explicat Cruces, tot el material del dinar posterior serà biodegradable i compostable, amb el que “també reduïm la presència de plàstic al mínim”.  Finalment, les cintes de marcar el recorregut seran de tela reutilitzable per a altres esdeveniments. En aquest cas destaca la col·laboració en les mateixes per part de la Diputació de Castelló, ja que la prova forma part per primera vegada del Circuit de Curses de Muntanya de la Diputació.

El regidor d’Esports, Lorenzo Vicent, ha assenyalat que “tant des del club Almenara Xtrem així com des de l’Ajuntament d’Almenara volem apostar per l’esport, però també per la sostenibilitat fomentant aquestes mesures dins de les nostres possibilitats amb l’ànim d’evitar l’ús de plàstics i matèries contaminants”. De fet, el propi club Xtrem en col·laboració amb el consistori va organitzar el diumenge passat una jornada de neteja de la Platja Casablanca en la qual es van recollir uns 1000 quilos de plàstic.

CIRCUIT DE CURSES DE MUNTANYA DE LA DIPUTACIÓ DE CASTELLÓ

Pel que fa a l’aspecte esportiu, la desena edició de l’Almenara Xtrem començarà a partir de les 9 del matí amb un recorregut aproximat de 17 km amb 800 metres de desnivell positiu, que passarà per muntanyes com el Castell, el Tallafocs, el Cid, la Muntanya Blanca i també pel paratge dels Estanys. Les persones interessades a participar fins demà divendres a la nit podran inscriure’s en www.tdpevents.es. Al mateix temps també podran inscriure’s per a la marxa no competitiva fins al Castell de 8 km. La inscripció per a la carrera és de 17 euros i per a la marxa de 13. Els inscrits tindran una nodrida borsa del corredor.

Destacar que  és la primera vegada que la carrera s’incorpora al Circuit de Curses de Muntanya de la Diputació de Castelló, la qual cosa ha fet que enguany avance la seua celebració al mes de febrer en  lloc del mes de maig que és quan es disputava la prova habitualment.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here