MÉS DE 600 BOMBOS I TAMBORS ES REUNIRAN EN L’EXALTACIÓ PROVINCIAL D’ALMENARA

0
278

22 associacions i confraries han confirmat la seua assistència a la cita que obri el calendari d’exhibicions

ALMENARA, 7 DE FEBRER DE 2020

Diumenge que ve, la localitat d’Almenara acollirà l’Exaltació Provincial de Bombos i Tambors on s’espera la participació de més de 600 persones amb els seus instruments, a més de totes les acompanyants. Aquest esdeveniment obrirà la temporada d’exaltacions de bombos i tambors a la província. Serà la vint-i-unena edició d’aquesta cita en la qual participen les agrupacions pertanyents a l’Associació de Bombos i Tambors de la Província de Castelló, exhibició que per primera vegada se celebra a Almenara.

Segons ha explicat, Mariví Corell, presidenta de l’Associació Cultural de Tambors i Bombos d’Almenara, la jornada arrancarà a partir de les deu del matí amb la instal·lació de la Fira del Bombo i del Tambor en la zona esportiva pròxima a l’Auditori Vicent Casanova Rebollar de la localitat, fira que estarà oberta a tots els públics i es podrà trobar tot el vinculat als bombos, tambors i exhibicions.

Posteriorment, a partir de les 10.30 del matí, des del carrer Cisterna, amb el toc provincial, les diferents agrupacions participants recorreran conjuntament el nucli històric del municipi acabant al carrer major i d’ací desfilar per a acabar a l’Auditori, on cadascuna de les agrupacions participants realitzaran els tocs que tinguen preparats per a l’exhibició. Al migdia les associacions participaran en un dinar de germanor.

A la vesprada, a partir de les 16 hores, els bombos i els tambors tornaran a prendre el protagonisme, en aquest cas les 22 associacions i confraries participants desfilaran des de la  plaça de l’Església una a una, ja no de manera conjunta, i amb toc lliure faran un recorregut urbà fins a arribar a la Plaça del Mercat on finalitzaran el toc que estaven realitzant. Allí es realitzarà l’acte de clausura i el tradicional sorteig d’un bombo i un tambor.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here